IF Hållbar Energi AB

Vatten

Vad kostar ditt vatten egentligen?

När man tänker på vattenbesparing faller tankarna naturligt på vattenräkningen, sanningen är dock att det bara är mindre än hälften av hela vattenkostnaden. När man köper vatten, köper man bara kallt vatten. Man betalar priset på det per m3, Efter det värmer man upp ca 40% av vattnet till 50 grader. Det är den kostnaden som sedan hamnar på värmeräkningen.

Genomsnittspriset för kallvatten är ca 19:- m³.

Genom vår erfarenhet vet vi att kontroll på sitt vatten resulterar i en besparing på 400-800 Kr per lägenhet med två personer och år. Den här åtgärden kan räknas hem i stort sett under loppet av ett år.

Energimyndigheten, lokala energirådgivare och energibolag mm. rekommenderar idag vattenbesparing som en av åtgärderna för att snabbt kunna sänka sin energiförbrukning. Ni kan själva se det i er energideklaration, ni kommer med största sannolikhet hitta vattenbesparing som en av åtgärderna för att kunna sänka sin energianvändning där.

Det finns en fjärrövervakning av din vattenförbrukning där man får kontroll både på vattenförbrukning och vattenläckor. Te.x en läckande toalettstol som inte upptäcks genererar stora kostnader sett över ett år.

Klicka på ikonen, för att få mer information, om installation av ett system för vattenbesparing.